Beleef Alkmaar en omgeving

Alkmaar

Appartement Com-In ligt in hartje Alkmaar. Een stad met een rijke geschiedenis. Dit is nog altijd terug te vinden in het hedendaagse straatbeeld. Tijdens een wandeling door de stad kijk je je ogen uit. Want de historische grachtenpanden, vele grote maar ook kleine kerken, prachtige hofjes en natuurlijk de bekende Waagtoren nemen je mee in de geschiedenis van Alkmaar.

Wil je er meer over weten dan raden we een bezoek aan het Stedelijk Museum aan. Je vindt het aan het Canadaplein.

Shop ‘till you drop! Alkmaar werd in 2017 uitgeroepen tot Leukste Winkelstad van Nederland en dat is niet voor niets. De bekende modeketens vind je in de Langestraat en aan de Laat. Snuffelen in kleine boetieks en unieke winkeltjes? Dan mag je de Oude Stad niet overslaan.

Alkmaar is een echte kaasstad en dat beleef je tijdens de wekelijkse kaasmarkt op het Waagplein. Je bezoekt de kaasmarkt gratis, elke vrijdagochtend van eind maart tot en met begin september. Natuurlijk kun je hier kaas proeven en kopen. Tip: bezoek ook het Kaasmuseum, gevestigd in de Waag zelf.

Vanaf het water beleef je de stad weer heel anders. Met de rondvaartboot, opstappen aan de Mient, laat je je door de stad voeren en vaar je ook langs appartement Com-In. Of huur zelf een bootje en bepaal je eigen route. Een unieke kijk op de stad gegarandeerd.

Voor meer informatie over de activiteiten en bezienswaardigheden in Alkmaar en omgeving verwijzen wij je naar VVV Hart van Noord-Holland, welke je aan het Waagplein vindt of online.

Omgeving

In de nabije omgeving van appartement Com-In is ook genoeg te beleven. Bos, duinen en strand zijn dichtbij te vinden in Bergen, Egmond en Schoorl. Maak een wandeling, kom pootje baden bij mooi weer aan een van de langgerekte stranden of verken het duingebied op de fiets. Geniet van rust en ruimte.

In Broek op Langedijk ligt de Broeker Veiling. Dit is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld en stamt uit 1887. Een uniek kijkje in hoe men vroeger handel dreef met de streekproducten zoals kolen. De Broeker Veiling is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur.

Voor wie Nederland niet eerder heeft bezocht mag een bezoek aan de Zaanse Schans niet ontbreken. Hier ga je terug in de tijd naar het Nederland van toen. Karakteristieke Zaanse houten huizen, de eerste kruidenierswinkel van Albert Heijn en de welbekende molens komen hier samen. Meer informatie over de Zaanse Schans.

Alleen een molen bezoeken? Dat kan ook! Museummolen Schermerhorn is een van de 11 overgebleven molens uit de Gouden Eeuw. De molen werkt nog steeds, dit kun je met eigen ogen bekijken. Ook kijk je een inkijkje in hoe de mensen hier vroeger woonden. De molen is iedere dag geopend vanaf 1 april t/m 11 november, van 10.00 – 17.00 uur, op zondag vanaf 12.00 uur.

TOP